De ambachtelijke slager

1. Gerijpt vlees

In onze Jumbo X-tra vindt u lekker gerijpt rund vlees. Het vlees wordt 28 dagen gerijpt in onze rijpingskast, waarin de luchtvochtigheid, luchtcirculatie en temperatuur per minuut wordt gecontroleerd. Hierdoor verdampt het vocht langzaam uit het vlees wat ervoor zorgt dat de natuurlijke enzymen het spierweefsel afbreken. Hierdoor wordt het vlees extra mals en smaakvol. Wilt u een stuk van dit vlees proberen? Vraagt u er gerust naar bij één van onze medewerkers.


2. Ibérico varkensvlees

Het Ibérico-varken staat algemeen bekend als het beste en meest smaakvolle varkens ras ter wereld. 

De Ibérico varkens zijn alleen te vinden op het Iberisch schiereiland van Spanje, hier worden de varkens beschermd door de Spaanse wet en regelgeving. Deze bescherming geldt zowel voor de naam als voor het volledige proces van geboorte tot slacht. Het Ibérico varken staat bekend om zijn zwarte hoefje en dankt daarom ook zijn Spaanse ‘koosnaam’ 

namelijk: 

Pata Negra

Ibérico varkens worden geslacht wanneer ze minimaal 10 maanden oud zijn. Vers Ibérico vlees staat bekend om de hoge concentratie intramusculair vet, dit houdt in dat het vlees mooi gemarmerd is. Deze structuur van het vlees zorgt ervoor dat het vlees heel mals wordt. Ook eet het Ibérico varken bijna alleen maar eikels van de befaamde kurk en steen eik. Hierdoor krijgt het Ibérico vlees zijn bijzondere en unieke smaak en tevens een egaal donkere kleur. 

 
3. Ambachtelijk gehakt

HET IS ONS HET GEHAKT DAT JE PAKT!

 

Nieuw bij JUMBO X-tra Eersel;

Gehakt volgens oud BEKROOND recept!

 

Wij hebben de eer om vanaf heden ons gehakt te mogen maken naar  bekroonde recepten van Slager Hans van Beusekom uit Dommelen en slager Henk Wintermans uit Duizel.

Gemengd gehakt; Hans van Beusekom is 50 jaar lang slager geweest en heeft een gemengd gehakt - recept ontwikkeld waar hij in het verleden diverse prijzen en oorkondes mee heeft gewonnen. 

Het is een smeuïg, smakelijk gehakt geschikt voor alle gerechten. 

Ook het gehakt voor onze verse worst kent voortaan dit recept.

Bourgondisch gehakt; Henk Wintermans is ook 50 jaar slager geweest en is heel zijn leven op zoek geweest naar het recept voor het allerlekkerste gehakt. Dat is hem gelukt, ook hij heeft diverse prijzen gewonnen met zijn recept. Henk heeft aan JUMBO Jan Daris exclusief zijn recept beschikbaar gesteld. Henk zijn gehakt is wat magerder dan het gehakt van Hans, en toch blijft het een heel smakelijk product met een smaak die u zal verrassen.

 

Wij zijn blij met het vertrouwen dat wij van deze slagers hebben gekregen! 

4. Broodjes gemak

In onze Jumbo X-tra worden onder andere verse broodjes gemak gemaakt. Voor deze broodjes wordt ons eigen gehakt gebruikt met een lekker sausje. Daarbovenop worden verse ui, tomaat en katenspek gelegd, waardoor het een complete maaltijd is. Ideaal wanneer u weinig tijd heeft om te koken, want deze broodjes schuift u zo in de oven. De broodjes gemak worden dagelijks vers gemaakt net zoals onze gevulde stokbroodjes.

5. Ambachtelijk huzarensalade

Iedere dag maken wij verse huzarensalade. Het is een echte grove huzarensalade met echte grote stukken rundvlees. Ideaal met warm weer en lekker voor bij de BBQ maar is ook erg lekker bij minder zonnig weer. Ook zeer geschikt om mooie professionele huzarenschotels te maken voor feesten en partijen!

6. Vers ingevroren vlees

In onze Jumbo X-tra vindt u ook vers ingevroren vlees. Dit vlees komt van leverancier 'The Meat Lovers', welke echte vleeskenners zijn. Samen met onze slagers zijn 'The Meat Lovers' op zoek gegaan naar de beste smaken en texturen die de wereld te bieden heeft, zodat u het verschil proeft tussen goed en buitengewoon. Ons assortiment daagt je uit de chefkok in je naar boven te halen. Gaat u de uitdaging aan?

In het assortiment van 'The Meat Lovers' vindt u toegankelijke hamburgers, voor iedere vleesliefhebber. Voor de passionele hobbykok vindt u inspirerende steaks en voor de professionele thuiskok zijn er grotere producten zoals hele kalkoenen, Iberico steaks, kwartels, picanha en konijnenbouten. U vindt deze producten in onze ambachtelijke slagerij/ viswinkel.